תהליכים פיזולוגי בזמן מאמץ

 

תהליך יצירת חומצה לקטית הינו תהליך אנאירובי ללא חמצן , והוא נוצר כתוצאה מפירוק של מולקולת הגלוקוז ללא חמצן
בתהליך זה מתקבלות 2 מולקולות של ATP .
זהו תוצר לוואי לפעילות גופנית עצימה בשם חומצת חלב (lactic-acid)
כמות גבוהה של חומצת חלב גורמת לעליה בחומציות השריר (PH) ופוגעת בתפקודו.

התהליכים הביוכימיים מחולקים לקטגוריות של צח”מ וסף חומצת חלב.
סף חומצת חלב
סף חומצת חלב כאשר עצימות המאמץ שבה מתחילה הצטברות מואצת של חומצות חלב בשרירים וכתוצאה מכך
ישנו הליך נשימה אנאירובי.
הסיבה לכך היא קצב הייצור של חומצת חלב בתאים גדל וקצב סילוקה מהגוף קטן .
חומצת חלב מתפרקת באמצעות מעגל קורי בכבד.
אימונים בעלי גוון של סף חומצת חלב
אימונים כאלו יכולים ברמה של 200 מטר עד 800 מטר בדופק מעל 75%.
ריצות בינוניות וריצת 400 מטר מטר הם ריצות הן ריצות בעל גוון מובהק של ריצת בעלת סף חומצת חלב.